Telefoonabonnementen en smartphones voor zorgprofessionals

Gelanceerd: iPhone 6

Formaten van de iPhone 6Het lijkt inmiddels 100% zeker, de iPhone 6 gaat groter worden dan zijn voorgangers. Net zoals vorig jaar gaat Apple de iPhone 6 in twee varianten uitbrengen. Dit keer niet in plastic of metaal, maar in 4,7” of 5,5” variant.De 4,7 inch iPhone was sowieso verwacht, de vraag naar grotere dan 4 inch is immers de laatste twee jaar geëxplodeerd. 4 inch toestellen zijn voor Android en Windows Phone immers budget toestellen. Wat opmerkelijker is, is dat Apple een 5,5 inch variant lijkt te gaan produceren, waarschijnlijk voor de Aziatische markt waar de vraag naar phablets nog een stuk groter is.

Draadloos laden lijkt in de iPhone6 te komen

Uit geruchten van diverse bronnen lijkt het er op dat Apple de mogelijkheid tot draadloos laden in de iPhone 6 zal verwerken. In tegenstelling tot Nokia, LG en HTC, die al draadloos laden in sommige van hun toestellen hebben verwerkt, lijkt Apple te gaan kiezen voor de “Rezence” technologie in plaats van de “Qi” standaard die we tot op heden in toestellen hebben gezien. Dit zou een flinke tegenslag voor draadloos laden betekenen en zal de uitrol van publieke laadstations in de weg staan.

De camera resolutie blijft gelijk.

Apple wil de camera, die als één van de beste op de markt wordt gezien, waarschijnlijk niet meer pixels geven. Hier is veel voor te zeggen omdat het grootste problemen van smartphone camera’s ruis, motion blur en prestaties in weinig licht zijn. De resolutie verhogen doet niets om dit te verhelpen. Het lijkt er op dat Apple zich voornamelijk op deze gebieden te gaan richten met betere beeldstabilisatie. Tevens lijk Apple de frontcamera te gaan zodat selfies een stuk scherper worden.

Releasedatum

Naar verwachting zal de iPhone 6 in de tweede week van september worden aangekondigd en beschikbaar zijn in de 3e of 4e week. Aan de hand van de laatste geruchten lijkt het er op dat op ditzelfde event ook de langverwachte iWatch zal worden gelanceerd.